Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag

Bestellen & betalen

 • Wat is de contractduur van mijn pakket bij KPN?

  De standaard contractduur van een abonnement bij KPN is altijd één jaar. Hierna kun je jouw contract maandelijks opzeggen.
 • Wat is mijn voordeel wanneer ik online bestel?

  • Je betaalt pas als je internet hebt
  • Betrouwbare levering door PostNL
  • Zorgeloze installatie met de Gratis Monteur
  • Geen verzendkosten
  • Gratis annulering en retournering

  • Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Wat is de status van mijn bestelling?

  Via kpn.com/bestelstatus kun je de status van je bestelling nagaan. Je kunt je pakket vanaf 2 werkdagen na bestelling volgen. Tip: zorg dat je je officiële orderbevestiging bij de hand hebt.
 • Ik zit bij een andere provider. Hoe werkt de gratis Overstapservice?

  Tijdens je bestelling kun je gebruikmaken van de gratis Overstapservice. Klik tijdens de bestelling op 'ik wil dat KPN mijn abonnement(en) opzegt'. Wij zeggen je abonnement en extra's zoals tv-zenders voor je op aan de hand van je gegevens. De voordelen:

  • Naadloze overstap
  • Wij regelen je overstap aan de hand van je gegevens.
  • 23 werkdagen overstaptijd i.v.m. wettelijk opzegtermijn oude provider

  Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Hoe kan ik zelf mijn overstap regelen?

  Als je zelf je contract bij je huidige provider opzegt, kun je ervoor zorgen dat de abonnementen overlappen of juist dat er een gat tussen de twee abonnementen zit. De voordelen hiervan zijn:

 • Welke dag betaal ik de automatische incasso?

  De datum dat de factuur uitkomt is bij iedere klant anders. Dit heeft te maken met de ingangsdatum van het abonnement. Je betaalt pas vanaf het moment dat je internet hebt. Je kunt je 'betaaldag' opvragen bij onze klantenservice. Het is enkel mogelijk om een wensdatum voor automatische incasso in te laten stellen als het incasseren niet mogelijk is vanwege onvoldoende saldo.
 • Kan ik alleen via automatische incasso betalen?

  Ja, tijdens je bestelling vul je je IBAN in en ga je een betalingsverplichting aan voor minimaal 1 jaar. Je betaalt vanaf je aansluitdatum. Na een jaar ben je vrij om iedere maand op te zeggen.
 • Wat als ik toch wil annuleren en het pakket retourneren?

  We hopen het niet natuurlijk, maar als je je toch bedenkt, kun je je bestelling binnen 14 dagen annuleren. Deze termijn gaat in vanaf het moment dat je je officiële bevestiging hebt ontvangen per post of e-mail. Het abonnement loopt daarna minimaal 1 jaar. Binnen dat jaar kan je niet kosteloos opzeggen. Daarna wordt je abonnement vanzelf omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Het abonnement is dan per maand opzegbaar. Je kan het abonnement opzeggen via 0800-0105 of via: www.kpn.com/opzeggen.
 • Kan ik met een eigen bedrijf ook Internet (en/of TV) bestellen voor zakelijk gebruik?

  Heb jij een eigen bedrijf? Ons pakket is ook geschikt voor ZZP'ers. Ga verder naar Internet en TV voor ZZP.

  • Snelle oplossingen en 24/7 klantenservice
  • Betrouwbaar netwerk mét beveiligde internetverbinding (KPN Veilig)
  • Flexibel pakket. Voeg bijv. Vast bellen toe.

Levering & installatie

 • Wat is de levertijd van mijn pakket?

  • Ben je nog geen klant, dan heb je binnen gemiddeld 10 werkdagen KPN thuis. Tenzij je gebruikmaakt van de Overstapservice. Dan zijn wij verplicht 23 werkdagen te hanteren.

  Je installatiepakket krijg je uiterlijk 3 dagen voor je aansluitdatum, maar we gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat je het eerder krijgt.
 • Wanneer wordt mijn product geïnstalleerd?

  Je kunt een installatieafspraak maken met de Gratis Monteur op een moment dat het jou uitkomt. Na je bestelling ontvang je binnen enkele werkdagen per mail of post de orderbevestiging met de gegevens hiervoor. De monteur is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00. De monteur installeert het modem, max. 2 televisies (afhankelijk van je pakket), 1 laptop, pc of tablet en zorgt voor een werkende vaste telefoonaansluiting. In sommige gevallen is een monteur noodzakelijk, dit staat in je orderbevestiging.

  Je hoeft overigens geen gebruik te maken van de Gratis Monteur. Ons pakket is namelijk zo eenvoudig te installeren, dat iedereen het binnen 20 minuten zelf kan.

 • Hoe maak ik een afspraak met de Gratis monteur?

  Na je bestelling ontvang je binnen enkele werkdagen per mail of post de orderbevestiging met de gegevens om een installatieafspraak te maken. Je kunt daarna ook direct onze klantenservice bellen. De monteur is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00.

  Je hoeft overigens geen gebruik te maken van de Gratis Monteur. Ons pakket is namelijk zo eenvoudig te installeren, dat iedereen het binnen 20 minuten zelf kan.
 • Ik wil graag zelf mijn pakket installeren, kan dat?

  Ja, dat kan zeker. Ons pakket is namelijk zo eenvoudig te installeren, dat iedereen het binnen 20 minuten zelf kan. Dat vinden we belangrijk: dat het pakket geïnstalleerd kan worden binnen een paar simpele stappen. Ook als je niet technisch bent. Wil je toch hulp? Dan kun je altijd nog de Gratis Monteur inschakelen. In sommige gevallen is een monteur noodzakelijk. Hiervan brengen we je na je bestelling op de hoogte. Op deze manier garandeert KPN altijd een zorgeloze installatie.
 • Ik heb een pakket besteld, wat is de inhoud van mijn doos?

  De inhoud van een Internet en TV Basis zonder extra opties bestaat uit:
  - Installatieomschrijving
  - Experia Box (WiFi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
  - 1 x HD tv-ontvanger (inclusief stroomadapter) + HDMI-kabel van 1,2 meter + afstandsbediening + 10 meter ethernetkabel

  De inhoud van een Internet en TV of zonder extra opties bestaat uit:
  - Installatieomschrijving
  - Experia Box (WiFi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
  - 2 x HD tv-ontvanger (inclusief stroomadapter) + 2 x HDMI-kabel van 1,2 meter + 2 x afstandsbediening + 2 x 10 meter ethernetkabel

  De inhoud van een Internet en TV 4K of zonder extra opties bestaat uit:
  - Installatieomschrijving
  - Experia Box (WiFi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
  - 2 x 4K UHD tv-ontvanger (mits jouw postcode dat toelaat, anders krijg je misschien een HD tv-ontvanger) (incl. stroomadapter) + 2 x HDMI-kabel (Hi Speed 2.0) + 2 x afstandsbediening + 2 x 10 meter ethernetkabel

 • Wat als ik niet thuis ben als de bezorger met mijn pakket komt?

  Geen zorgen. Wanneer je niet thuis bent op het moment dat de bezorger van PostNL het installatiepakket komt afleveren, dan wordt het pakket bij je buren afgegeven of wordt er op een andere dag nogmaals bezorgd. Mocht er dan niemand aanwezig zijn, dan laat de bezorger een kaart in je brievenbus achter met het adres van het dichtstbijzijnde postkantoor (of ander PostNL afhaalpunt) waar het pakket afgehaald kan worden. Daar kun je het twee weken afhalen.
 • Waarom duurt overstappen een paar weken?

  Veel van onze klanten denken dat wij een 'knop' omzetten en dat vanaf dat moment het abonnement ingaat. Wij doen echter veel meer dan dat: wij controleren of alles werkt naar behoren en zodat we jou, als klant, straks een stabiele lijn kunnen garanderen. Daarnaast is er een wettelijke overstaptermijn van 23 werkdagen waar wij rekening mee houden, zodat jij niet met dubbele kosten komt te zitten.

Verhuizen

 • Ik ga verhuizen. Wat moet ik doen?

  Ben je klant bij KPN en ga je verhuizen? Dan kun je jouw huidige pakket meenemen naar je nieuwe adres. Check wel eerst even wat je op je nieuwe postcode kunt krijgen! Lees hier meer over verhuizen, zodat onze medewerkers contact met je op kunnen nemen om je verhuizing te regelen. Alles wordt voor je geregeld, van het opzeggen van je oude adres tot de naadloze overgang naar je nieuwe adres.


  Je nieuwe adres checken?
  Nieuwsgierig naar het aanbod op je nieuwe adres of wil je een nieuw en/of uitgebreider pakket? Het kan zomaar zijn dat je Glasvezel krijgt als je dat nu niet hebt. Bekijk de mogelijkheden op je nieuwe adres.

  Als je je toekomstige postcode hebt ingevuld bij de postcodecheck en je pakket wilt ontvangen op je huidige adres, vul dan tijdens je bestelling een alternatief adres in. Het pakket krijg je drie dagen voor je aansluitdatum.
 • Ik woon op een tijdelijk adres. Kan ik dan toch iets bestellen bij KPN?

  Als je een tijdelijke woning hebt, kun je je bestelling gewoon online plaatsen. Wanneer je gaat verhuizen kun je je pakket meeverhuizen naar je nieuwe adres. Wanneer er op je nieuwe adres bepaalde producten van KPN niet leverbaar blijken te zijn, kun je je pakket aanpassen of opzeggen.
 • Kan ik mijn vaste telefoonnummer houden als ik verhuis?

  Jazeker! Je kunt tijdens je bestelling aangeven of je je nummer wilt behouden. Als je naar een andere regio verhuist met een ander netnummer, kan dit helaas niet.

Interactieve TV

 • Is mijn TV geschikt voor Interactieve TV?

  Vrijwel elke TV met een scart-aansluiting of HDMI-poort is geschikt voor Interactieve TV. Twijfel je? Neem dan contact op met de leverancier van je televisie.
 • Hoe sluit ik Interactieve TV van KPN aan?

  Er zijn verschillende manieren om Interactieve TV van KPN aan te sluiten. KPN adviseert om Interactieve TV met een kabeltje direct met je modem te verbinden. Hiervoor is een ethernetkabel noodzakelijk. Deze wordt meegeleverd in het installatiepakket. De tv-ontvanger verbind je vervolgens gemakkelijk met je TV door middel van een HDMI- of scartkabel.
 • Wat is het voordeel van Interactieve TV als je de kabel gewend bent?

  Met Interactieve TV kun je online tv-kijken. KPN biedt hiervoor een aantal mooie extra’s, die andere aanbieders via de kabel niet bieden. Je krijgt meer dan 70 zenders, waarvan meer dan 45 HD-zenders. Zo kun je een hele serie opnemen terwijl je dit maar één keer hoeft in te stellen. Je kunt op elk apparaat in en om je huis je programma’s terugkijken. Extra tv-ontvangers kun je tijdens je bestelling aan je pakket toevoegen voor slechts € 5,- /mnd. Ook biedt KPN je Begin gemist: Nooit meer een deel van je programma missen wanneer je de televisie te laat aan zet.
 • Krijg ik een nieuwe afstandsbediening?

  Ja, bij jouw Interactieve TV krijg je een afstandsbediening bij elke tv-ontvanger. Hiermee bedien je je tv-ontvanger én de tv. Zo kun je programma's pauzeren en opnemen, maar ook gewoon zappen. Op deze manier heb je maar 1 afstandsbediening nodig. Meer weten over de afstandsbediening?
 • Welke tv-zenders krijg ik bij Interactieve TV?

  Je krijgt meer dan 70 tv-zenders.

  Bekijk het gehele overzicht.
 • Hoe werkt onderweg tv kijken?

  Met Interactieve TV Online (iTV Online) kijk je onderweg tv op je tablet of smartphone. Download de app of ga naar de website. We hebben meer dan 25 zenders en proberen continu nieuwe zenders toe te voegen. Online tv kijken van KPN is handig voor in de trein, op de camping of terwijl je ergens wacht.
 • Kan ik Programma Gemist gebruiken als ik onderweg ben?

  Bij elk KPN pakket met Interactieve TV kun je Programma Gemist van vandaag en gisteren van NPO 1,2 en 3 terugkijken. Dit kan ook op je smartphone en tablet. Als je een Pluspakket kiest (of gratis krijgt omdat je KPN Compleet wordt) kijk je tot 10 dagen terug naar programma's van NPO 1,2,3, SBS6, Net5 en Veronica.
 • Welke voordelen krijg ik als ik van Digitenne overstap naar Interactieve TV?

  Steeds meer Nederlanders stappen over op Interactieve TV van KPN.
  • Als je nu Digitenne hebt, dan heb je maar 29 zenders. Met interactieve TV krijg je er meer dan 70, waarvan 45 in HD-kwaliteit.
  • Digitenne heeft 23 radiozenders, Interactieve TV meer dan 70.
  • Met Interactieve TV kun je ook op de camping of onderweg tv-kijken op je smartphone, tablet of laptop.
  • Als je kiest voor Internet en TV dan krijg je 2 tv-ontvangers voor twee TV's.
 • Ik wil geen kabels trekken voor de tv. Waar bestel ik een draadloze verbindingsset?

  Een draadloze verbindingsset voor je televisie kan een uitkomst zijn, want je hoeft geen kabels te trekken. Je sluit de draadloze verbindingsset gewoon aan in het stopcontact. Handig, maar dit gaat wel ten koste van de kwaliteit van je verbinding. Wij raden je daarom aan dit alleen te doen als het niet anders gaat en bieden ook geen mogelijkheid om dit direct mee te bestellen met het pakket.

  Mocht je toch een draadloze verbindingsset willen, dan neemt onze Gratis Monteur dit voor je mee. Hij adviseert je bij jouw situatie en kan eventueel ook netjes kabels trekken. Als je de draadloze verbindingsset afneemt bij onze monteur, dan komen de kosten hiervan (80,- voor 1 tv en 115,- voor 2 tv's) terug op je eerste factuur.

Internet

 • Welke internetsnelheid is er op mijn adres beschikbaar?

  Wanneer je jouw pakket wilt bestellen, wordt er meteen bij de eerste stap getoond wat de verwachtte internetsnelheid (ook wel bandbreedte genoemd) op jouw adres is. Vervolgens kun je zelf kiezen welke internetsnelheid het beste bij jou past. Wanneer er glasvezel beschikbaar is op jouw adres, krijg je een gratis glasvezelverbinding met een snelheidsgarantie. Dit betekent dat de getoonde snelheid ook daadwerkelijk de snelheid is die op jouw adres geleverd kan worden en niet beïnvloed wordt door de afstand tot de centrale of het internetgebruik van je buren.
 • Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  40 Mbit/s internet is genoeg voor de meeste huishoudens. Daarom bieden wij dit aan als minimale snelheid. Gebruik je je internetverbinding voornamelijk voor e-mail, het zoeken van informatie, Facebook, chatten of internetbankieren? En heb je niet meer dan 1 computer of tablet? Dan is Instap Internet voor jou voldoende.

  Met 80 Mbit/s gebruik je je verbinding naast surfen en mailen ook voor af en toe films of muziek downloaden, Uitzending Gemist en YouTube bekijken of Spotify luisteren? En heb je meerdere computers of tablets? Kies dan voor sneller internet. Indien beschikbaar op je adres kun je je snelheid upgraden naar 100 Mbit/s of 500 Mbit/s, dit kan tijdens je bestelling.

  Snelheid aanpassen

  Kom je erachter dat je toch meer of minder snelheid nodig hebt, dan kun je maandelijks je abonnement aanpassen zonder extra kosten. Je abonnementskosten veranderen dan wel.


  Een rekenvoorbeeld van een Nederlands gezin

  1.  Moeder kijkt in de woonkamer naar GTST: een HD iTV stream kost 8 Mbit/s.
  2.  Vader kijkt op zolder naar Studio Sport: een niet-HD iTV stream kost 4 Mbit/s.
  3.  Dochter wil internetten en Youtuben: daar is 10 Mbit/s voor nodig.
  4.  Zoon wil Netflix kijken via zijn laptop: dit kost 6 Mbit/s.
  Samen goed voor zo’n 28 Mbit/s!
 • Kan ik Glasvezel krijgen?

  Doe onze postcodecheck om erachter te komen of er op jouw adres glasvezel beschikbaar is. Doe de postcodecheck
 • Ik heb al Spotify Premium. Hoe upgradet ik mijn account?

  Geen probleem. Een gratis account upgradet je binnen 5 minuten naar Spotify Premium zonder dat je je nummers verliest. Heb je al een abonnement? Zet deze dan eerst stop, zodat je daarna weer een gratis account hebt, die je kunt opwaarderen naar Spotify Premium van KPN.
 • Krijg ik een e-mailadres?

  Ja, bij alle pakketten met Internet van KPN krijg je een e-mailadres. Je e-mailaccount ontvang je na je bestelling en wordt automatisch gegenereerd: gebruikersnaam@kpnmail.nl. Wil je een ander e-mailadres? Je kunt vijf e-mailadressen (aliassen) aanmaken.

Bellen

 • Kan ik mijn telefoonnummer behouden als ik overstap naar KPN?

  Jazeker! Je kunt tijdens je bestelling aangeven of je je nummer wilt behouden. Je kunt twee vaste nummers meenemen. Als je naar een andere regio verhuist met een ander netnummer, kan dit helaas niet.
 • Wanneer krijg ik mijn nieuwe telefoonnummer?

  Je ontvangt je nieuwe telefoonnummer een aantal dagen voordat je pakket ingaat via e-mail. De nummers kun je ook terugvinden in MijnKPN.

Vaste klant en KPN Compleet

 • Wat is mijn Compleet-voordeel als vaste klant?

  Heb je al een mobiel abonnement van KPN en wil je Internet (en/of TV) bestellen? Dan krijg je veel voordelen cadeau. Jouw voordelen als je een KPN Mobiel abonnement combineert met KPN voor thuis:

  • € 5,- Mobiel Korting per maand per mobiel abonnement
  • Dubbel Zoveel MB’s, minuten en sms’jes
  • Gratis zenderpakket naar keuze
  • Gratis Onderling Bellen met alle telefoonnummers op je adres
  • Onderling MB’s Delen


  Je aanmelden voor KPN Compleet is simpel. Doe de postcodecheck, geef aan of je mobiel van KPN hebt en check je voordeel.
 • Ik ben al klant bij KPN en wil een nieuw pakket bestellen. Hoe werkt dit?

  Ga naar MijnKPN om je pakket te wijzigen.
 • Ik ben al klant bij KPN en wil Glasvezel internet bestellen. Hoe doe ik dit?

  Check de beschikbaarheid van Glasvezel internet op jouw adres door jouw postcode en huisnummer in te vullen op onze overzichtspagina. Wanneer Glasvezel beschikbaar is op jouw adres, wordt Internet met Glasvezel getoond. Deze pakketten worden standaard en zonder extra kosten geleverd over ons glasvezelnetwerk. Bestel je pakket incl. alle opties die je nu al hebt en wilt behouden, KPN zorgt dat je oude en nieuwe abonnement naadloos in elkaar overgaan.
  Bekijk hier de beschikbaarheid van Glasvezel op jouw adres.
 • Hoe kies ik mijn gratis zenderpakket bij KPN Compleet?

  Vul op de pakkettenpagina je postcode in en geef aan dat je ook een Mobiel Abonnement van KPN hebt. Op de pagina waar je je pakket kunt uitbreiden, kun je uit de zenderpakketten FOX Sports Eredivisie, het Pluspakket of het Kidspakket kiezen.

  FOX Sports Eredivisie: Ben jij een voetballiefhebber en wil je elk weekend genieten van live Eredivisie-voetbal? Kies dan voor FOX Sports Eredivisie.
  Pluspakket: Met het Pluspakket krijg je diverse extra zenders zoals: Animal Planet, Discovery Science, Disney Jr. Daarnaast kun je tot 10 dagen terug Programma Gemist gebruiken voor NPO1, 2, 3, SBS6, Net5 en Veronica én krijg je elke maand 20 nieuwe films.
  Kids Pakket: Laat je kinderen ademloos kijken naar de beste kinderzenders van het Kidspakket zoals: Disney Junior, Nick Toons en BabyTV.
 • Ik heb net KPN mobiel besteld. Hoe bestel ik Internet (en/of TV) met Compleetvoordelen?

  Vul je postcode in en geef aan dat je ook KPN Mobiel hebt. Wanneer je je pakket bestelt, worden je voordelen automatisch geactiveerd. Je mobiele voordelen zoals Dubbel Zoveel Data en € 5,- korting per maand gaan na vier werkdagen al in!
  Als je onlangs KPN Mobiel hebt besteld, kan het zijn dat we dat nog niet verwerkt hebben. Dat is geen probleem. Je kunt je altijd later aanmelden voor KPN Compleet.
  Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Gratis overstapservice
 • Betrouwbaar netwerk
 • Gratis monteur

Let op: Doe de postcodecheck en controleer de beschikbaarheid op jouw adres. Prijzen zijn inclusief btw. Modem in bruikleen. Onze abonnementen kun je na het eerste jaar per maand opzeggen. Interactieve TV is alleen verkrijgbaar i.c.m. Internet van KPN. Op de kortingsactie zijn actievoorwaarden van toepassing.